Naše příběhy: Tereza Jarešová

O Mamma HELP jsem věděla z internetu. Do centra jsem se dostala až po ukončení léčby

Na první setkání jsem šla,  jako když se máte sejít s někým poprvé na kávu….  Byla jsem v opačné situaci, než většina žen, které Mamma HELP vyhledávají.  Já tehdy nešla pomoc hledat, ale naopak nabídnout. Odpověděla jsem tenkrát na inzerát, že hledají někoho na výpomoc a poté jsem, po kolečku pohovorů a školení, začala do Mamma HELP docházet jako terapeutka.

Seznámení s holkami bylo nezapomenutelné. Šla jsem lehce nervózní na pohovor a odcházela v naprosté pohodě a s otázkou, proč jsem nepřišla už dřív.

Takže ona pomyslná první káva dopadla skvěle. Do centra docházím stále,  jsem tak pořád v centru dění, co se nové léčby, rekonstrukce prsou či pooperační péče týká.  Určitě doporučuji zajít i ženám po léčbě.  Mohu doporučit i naše další služby jako odpolední programy nebo rekondiční pobyty, jsou prostě skvělé!

A co pro mě bylo tehdy nejdůležitější?  Asi to, že je tu pro vás někdo, kdo si tím vším též prošel, a o tom Mamma HELP právě je.

Dnes jsem tři roky po léčbě, rok po rekonstrukci prsu  a začínám normálně fungovat. Každý půl rok chodím na pravidelné kontroly. V září jsem se vdala a letos v dubnu se mi narodila dcera Josefína Anna. Do „Mamáče“ se plánuji vrátit jako terapeutka i s Pepčou při „mateřský“, jen co drobet povyroste.

Na to, že jsem byla nemocná se zapomenout nedá a ani vlastně nechci. Pořád se musím hlídat a chodit na pravidelné kontroly a také chci dál pomáhat překonávat jiným jejich léčbu a informovat okolí o prevenci.