Foodparade již pošesté! A opět s úspěchem!

Tento víkend proběhl již 6. ročník festivalu Foodparade! A i letos organizátoři nezklamali a nabídli bohatý gurmánský program, který přilákal skoro 11 000 návštěvníků a nabídl opět pohodu, relaxaci i zážitek z dobrého jídla.

Mezi nejúspěšnější restaurace se zařadily Burger Bar se svým Teryiaki Burgerem, Steakgrill s masovými specialitami, jídlo s příběhem Food Story a jejich hovězí flank steak. Dále zazářilo Makro s jejich tataráčky a Jítravský Dvorec.

Z nováčků se velké oblibě těšili především Český catering, Mibi’s International Cuisine i Asia point se svými asijskými specialitami.

Absolutním sladkým hitem byly donuty od Donuter Donuts a zmrzlina od Crème de la Crème, na které se všem sbíhaly sliny, jen co je spatřili. Stará dobrá klasika, jahody se šlehačkou od Kunína, připomněla dětství každého z nás.

Z doprovodného programu, který je vždy oblíben a probíhá v krásných prostorách Konírny, lze zmínit nově Muzeum gastronomie, jež přiblížilo stravování z doby Karla IV.  Ze stálic opět zaujala show Ondřeje Vykusy, který tentokrát předvedl to nejlepší z jamajské kuchyně, či Jana Vašáková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. s Jiřím Hilgartem ze soutěže MasterChef. Obrovskou návštěvnost měla i prezentace „Brouka na talíři“, která po oba dny přilákala velký počet návštěvníků i statečných ochutnávačů☺

V Chefstarter “Foodie” stanu také probíhaly zajímavé akce. Za zmínku určitě stojí příprava křehkého těsta od Tartaletky, zdobení čupčáků s Cakeland Cupcakes, nebo foodstyling s Radkem Jakubcem, který do akce neočekávaně z publika vtáhl i šéfkuchaře Jana Matějku a společně předvedli skvělou show.

Prostor byl též věnován neziskové organizaci Napečeno!

Soutěž „I love food“

Již od června běžela soutěž pro amatérské kuchaře “I love food“ o věcné ceny v hodnotě více než 50 000 Kč. Letošním tématem bylo „chilli“ a soutěžící měli za úkol nejdříve poslat recept pokrmu s touto surovinou. Postupující se utkali v 2. kole v Chefparade studiu a užší výběr 4 semifinalistů v sobotu přímo na festivalu. Dvě dámy finalistky změřily své síly na pódiu v Konírně, kde nejdříve poznávaly suroviny se zavázanýma očima, následně prošly vědomostním food kvízem a nakonec je čekal “mystery box”, ve kterém se ukrývalo hovězí maso a zelenina, z čehož musely během 30 minut připravit jídlo pro porotu. Vítězkou se stala Mona Jaoua, která získala ze všech třech disciplín nejvyšší počet bodů. Dárky pro vítězku i semifinalistky věnovali Hotpoint, škola vaření Chefparade, obchod s delikatesami Chefshop, společnost Restu, Makro, Fiskars, Chefstarter a Svět zdraví.

Pár zajímavostí v bodech:

 

  • Sýr President prodal 1200 kusů výtečných grilovaných sýrů
  • Jeden z neúspěšnějších stánků byl náš partner Makro se svými tataráčky a Aperolem
  • Pivovar Krčín vytočil více než 1700 piv
  • Koloniál.cz vyfotil na památku skoro 2000 lidí
  • Umyto bylo téměř 60 000 talířů
  • V dětském koutku bylo pohlídáno 149 dětí a 60 jich připravovalo zdravé sendviče na kurzu vaření s Chefparade
  • Půjčilo se 32 dek a 6 jich bylo odneseno☺
  • Finále soutěže amatérských kuchařů „I love food“ vyhrála Mona Jaoua
  • Nejoblíbenějším nápojem se stalo víno od Premier Wines & Spirits, burčák od Víno Hruška a Aperol Spritz od Makra
  • U Zajíčka na koni a MammaHelpu se nejvíce prodávaly Art hračky a sladkosti
  • Polívková smršť měla obrovský úspěch se svou bramboračkou
  • Bezkontaktní platební festivalové karty, letošní novinka, nezklamaly a zjednodušily celkový platební systém

 

6. ročník festivalu se znova vydařil a zase pokročil směrem kupředu za lepší gastronomií, i jejím šířením mezi milovníky dobrého jídla a pití. Již dnes se těšíme na další ročník.

 

Kontakty pro média:

Petra Plánková
petra@chefparade.cz
739 451 492